-
SCOALA DE DETECTIVI PARTICULARI “CONFIDENT”, infiintata in 2006, are ca actionar majoritar Biroul de Detectivi Particulari CONFIDENT si functioneaza in conditiile O.G. nr.129/2000 si a Legii 329/2003.
SCOALA DE DETECTIVI PARTICULARI „CONFIDENT”, este reautorizata cu AUTORIZATIA SERIA B NR. 0012030, prin Decizia nr. 3452 din 16.05.2019, eliberata de Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor din Municipiul Bucuresti, sub autoritatea Ministerului Muncii si a Ministerului Educatiei, cu activitatea principala: Alte forme de invatamant-cod CAEN 8559.
Ca furnizor de formare profesionala organizeaza si desfasoara cursuri de specializare pentru ocupatia DETECTIV PARTICULAR, ca persoana juridica romana de drept privat.
Aceste cursuri se adreseaza persoanelor-candidat la examenul de atestare in profesie, persoane care indeplinesc conditiile necesare si obligatorii, impuse de art. 5 şi art. 6 din Legea nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular.
Activitatea detectivilor particulari este prevazuta in Catalogul Activitatilor din Economia Nationala – Nomenclatorul CAEN 8030 (Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 908 / 13.XII.2002, pg. 101).
Profesia de detectiv particular este cuprinsa in Clasificarea ocupatiilor din Romania – Cod C.O.R. ocupatie: 335504 (Grupa de baza 3355 Inspectori de politie si detectivi).
Cod standard ocupational Detectiv particular: R3.
Tipul programului: SPECIALIZARE
Denumirea ocupatiei: DETECTIV PARTICULAR
Domeniul ocupational: ADMINISTRAŢIE SI SERVICII PUBLICE
Tipul de certificat obtinut: CERTIFICAT DE ABSOLVIRE, cu recunoastere nationala
-
Programa noastră de pregătire asigură participanţilor:
– formarea profesională iniţială, care asigură pregătirea necesară pentru dobândirea unor cunoştinţe, priceperi, deprinderi şi competenţe profesionale specifice minime necesare pentru desfăşurarea activităţilor specifice de investigare, conform standardului ocupaţional;
– specializarea, ca formă specifică de formare profesională, urmăreşte dezvoltarea sau completarea cunoştinţelor, deprinderilor sau competenţelor profesionale ale unei persoane care deţine deja o calificare, respectiv dezvoltarea competenţelor în cadrul aceluiaşi domeniu ocupaţional, dobândirea de competenţe noi în aceeaşi arie ocupaţională sau într-o arie ocupaţională nouă, dobândirea de competenţe fundamentale / cheie sau competenţe tehnice noi, specifice acestei ocupaţii;
– formarea profesională continuă, asigură fie dezvoltarea competenţelor profesionale deja dobândite, fie dobândirea de noi competenţe: juridice, psihologice, economice, IT, etc.
Competenţele profesionale dobândite la aceste cursuri asigură desfăşurarea activităţilor legale specifice de investigare (cf. Art.1 (1) / Legea 329/2003), referitoare la:
a) conduita şi moralitatea publică a unei persoane;
b) date privind solvabilitatea ori seriozitatea unei persoane fizice sau juridice potenţială parteneră într-o afacere;
c) persoanele dispărute de la domiciliu;
d) bunurile care fac obiectul unor litigii de natură civilă sau penală înstrăinate în scopul prejudicierii intereselor unei părţi în proces;
e) asigurarea protecţiei împotriva scurgerii unor informaţii din sfera vieţii private sau a activităţii agenţilor economici care doresc să păstreze confidenţialitatea acestora.Competenţele profesionale ale participanţilor la curs se dobândesc pe cale:
– formală – prin parcurgerea Programului de pregătire organizat şi desfăşurat de S.D.D.P. CONFIDENT;
– non-formală – prin practicarea unor activităţi specifice de investigare în cadrul Biroului de Detectivi Particulari “CONFIDENT” sau prin autoinstruire;
– informală – prin modalităţi de formare profesională neinstituţionalizate, nestructurate şi neintenţionate – contact nesistematic cu diferite surse ale câmpului socio-educaţional, familie, societate sau mediu profesional. -
Participanţii la programul nostru de formare profesională susţin examen de absolvire la terminarea stagiului de pregătire teoretică şi practică.
Examenul de absolvire constă într-o proba scrisa (test grila) si o proba orala (sustinerea unui referat de specialitate), prin care se constată dobândirea competenţelor specifice programului de formare profesională pentru detectivul particular.
După parcurgerea examenului de absolvire, participanţilor declaraţi reuşiţi li se eliberează CERTIFICATE DE ABSOLVIRE, cu recunoaştere naţională, imprimate-tip, având elemente de securizare, tipărite pe hârtie specială şi poartă antetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi au regimul actelor de studii. Aceste Certificate de absolvire, traduse şi apostilate, sunt recunoscute oficial şi în alte ţări din Uniunea Europeană!.
Certificatele de absolvire se eliberează însoţite de o anexă denumită “Supliment descriptiv al certificatului”, în care se precizează/completează domeniile şi unităţile de competenţe profesionale dobândite pe timpul cursului.S.D.D.P. CONFIDENT realizează formarea profesională a participanţilor cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică şi specializarea corespunzătoare programei de pregătire şi dispune de spaţii adecvate şi mijloace moderne de pregătire.